Primary tabs

Familjefrågor och civilståndsärenden

Traditionella vigselkontrakt
Förrättning av traditionell vigselakt enligt islamiska traditioner.

Samtida traditionella och officiella vigselkontrakt
Kräver ett hindersprövningsbevis från skatteverket, två vittnen, bestämning av hemgiftsumman (Mahr), uppvisande av båda parters ID-kort. Gäller under förutsättning att ena parten är bosatt i Sverige.

Skilsmässobevis enligt islamiska traditionen 
Fullbordande av skilsmässoförfarande enligt islamiska traditionen samt utfärdande av skilsmässobevis. Det finns olika fall inom förfarandet, båda enkla och komplicerade fall.
Kontakta byrån för att presentera ditt ärende och för att få reda på vilka dokument som behövs för en korrekt handläggning av ditt ärende.

Intyg om bekräftelse av traditionell vigsel
Intyg om bekräftelse av traditionell vigsel (förnyat kontrakt). Du kanske behöver förnya vigselkontraktet och få ett nytt bevis som styrker ditt äktenskapsförhållande.
Krävs två vittnen som intygar äktenskapets riktighet eller en kopia på det gamla vigselkontraktet eller hänvisar till den som förrättade vigselakten.

”Khola” skilsmässa
Om mannen är försvunnen eller om kvinnan råkar ut för svårigheter p g a separationen så kan kvinnan behöva lägga fram sin sak inför Imamkommittén med begäran om handläggning av ärendet inför kommittén för att undvika att fortsätta vara drabbad p g a separationen.
Det finns olika åtgärder i detta sammanhang, båda enkla och komplicerade. Dessutom tar det från fall till att falla olika tider att fullborda ett sådant förfarande.

Intyg till styrkande av skilsmässa enligt islamiska traditionen 
Bevis till styrkande att det äktenskapliga förhållandet mellan makarna är förenligt med islamiska traditionen. 
Detta bevis används i de fall där en myndighet eller någon part behöver få bekräftelse att förhållandet mellan makarna är att betraktas såsom äktenskap eller skilsmässa i enlighet med islamiska traditionen kan våra specialister kontakta makarna och vittnena för att få en bekräftelse om förhållandet. Vi kan även göra en grundligare utredning för att bekräfta hur förhållandet mellan makarna ligger till.

Övriga sociala intyg
Sociala bevis och bevis om civilstånd i enlighet med islamiska traditionen.
Vi kan även utfärda andra bevis och personliga dokument beroende på ärendets natur.
Kontakta byrån för att presentera ditt ärende.

OBS! Avgift  debiteras

Swedish

Om oss

Vi är en specialiserad konsultbyrå som ger råd och stöd inom religiösa frågor samt sociala och kulturella tjänster. Konsultbyrån är registrerad och innehar F-skattsedel. Huvudkontoret ligger i Stockholm och härifrån styr vi vår konsultverksamhet över hela riket.

Lär mer här

Senaste Nytt

07/26/2013 - 13:44
07/26/2013 - 13:43

Kontakta oss

Upplandsgatan 59, nb 1113 28

Stockholm Odenplan Tunnelbana Stockholm - Sweden

  • info@iskb.se
  • Fax: 08-7762894
  • Tlf: 070-8254428
  • Plusgirot: 470698-2
  • Bankgiro: 292-6608